DMS BPŽ TKO ŽELI – MOŽE!

07 stu. 2020

TKO ŽELI – MOŽE!

Danas je bilo aktivno u Društvu multiple skleroze Brodkso-posavske županije- održana su dvije uvodne konferencija projekata “MS – Mi Možemo Sve!” i “ZaŽeli za MS!”.

“MS – Mi možemo sve”, trogodišnji je program koji je nastavak dosadašnjeg programa socijalnih usluga u zajednici, a u cilju  povećanja socijalne uključenosti i kvalitete života oboljelih od multiple skleroze. Dio programa su usluge mobilnog tima (zaposlene su tri geronto domaćice), kreativne radionice (trenutačno nisu u provedbi zbog situacije s COVID-om 19), uključivanje volontera kao voditelja radionica, tjelovježba i rekreacija (uz stručno vodstvo višeg fizioterapeuta), promotivne/medijske aktivnosti putem Radija 92 fm. Vrijednost programa je 220.000,00 kuna godišnje. Program financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

-Programske aktivnosti ćemo provoditi u Slavonskom Brodu, Novoj Gradiški, Požegi te unaseljima u kojima žive korisnici, a obuhvatiti će najmanje 60 korisnika/članova udruge, istaknula je voditeljica programa Kristina Klarić.

Druga projektna konferencija bila je posvećena Programu zapošljavanja žena – “ZaŽeli za MS!”. Cilj projekta kojemu je korisnik DMS BPŽ je povećati kvalitetu zaposlenih (žena) i krajnjih korisnika (starije osobe i osobe s invaliditetom).

– Rezultati projekta, uz poticanje socijalne uključenosti će biti: sedam nezaposlenih žena osnaženo kroz zapošljavanje u zajednici, četiri žene će steći nova znanja, za konkurentniji nastup na tržištu rada, a potporu će dobiti 42 korisnika/korisnice, rekla je voditeljica projekta Mateja Zirdum.

Ukupna vrijednost projekta je 633.490,00 kuna, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog foda.

Iako je dio  aktivnosti i programa u udruzi ograničen, većinu smo ipak prilagodili uvejtima kako bismo našim članovima pokazali da smo tu, da nisu sami, posebno u ovim teškim uvjetima kada su osobe s invaldiitetom jedna od ne samo ugroženih, nego i nevidljivih skupina, istaknuo je predsjednik Društva multiple skleroze Željko Pudić. 

    

No comments yet