NATJEČAJ – EU NOVINAR/KA

16 tra. 2020

Tema: Lažne vijesti u kontekstu borbe s koronavirusom

Radio92 fm/ Društvo multiple skleroze BPŽ provodi projekt Eu frekvencija Vol.3 kojeg financira Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH.

Cilj projekta je informirati  javnost, posebno mlade o Europskoj uniji, o temama koje se komuniciraju i politikama koje se raspravljaju i provode na razini EU, o donesenim odlukama koje utječu na svakodnevni život hrvatskih građana u Europskoj uniji. Potrebno je uključiti što više  mladih u rasprave o budućnosti Europske unije i razvijanje participativne demokracije kako bi što više građana sudjelovalo u kreiranju europske budućnosti.

Svijet, Europska unija, Hrvatska, naš Slavonski Brod zahvaćeni su pandemijom koronavirusa (COVID 19).  Zbog toga smo natječaj  Eu novinar/ka u sklopu projekta, prilagodili ovoj aktualnoj, i nadamo se, čim prije prolaznoj temi.

Ono čime se kao aktivni europski građani, ali i novinari svakodnevno borimo su i lažne vijesti (fake news) odnosno dezinformacije koje nas itekako mogu obeshrabriti i uplašiti, posebno u ovim uvjetima borbe protiv virusa.

Tema natječaja EU novinar/ka; Lažne vijesti u kontekstu borbe s koronavirusom.

Natječaj je otvoren za sve srednjoškolce, a svoje radove/odnosno tekstove  šaljite do 1. svibnja 2020.

Pokušajte da vaš rad bude novinarski  – sažet, činjeničan, aktualan.

Radove u obliku radijskih priloga objavit ćemo na Dan Europe, 9. svibnja,a očekuju vas i simbolične eu nagrade J

 

No comments yet

Skip to content