Novinarska edukacija u ankari

11 lis. 2018

Turska  razvojna agencija TIKA  za djelatnike hrvatskih lokalnih radijskih i televizijskih postaja organizirala je edukacijski program na TRT Ankara Genel Mudurlugu. Uz vrhunsku organizaciju, profesionalne i zanimljive trenere, ovo je bila idealna prilika za razmjenu iskustava i postavljanje temelja za buduću suradnju.

Lokalni novinari stekli su nova znanja iz područja digitalnih medija, digitalnog radijskog emitiranja, internetskog novinarstva. U edukacijskom programu s područja Brodsko –posavske županije sudjelovale su novinarke Dijana Safić (Radio Slavonija) i Irena Vukas (Radio 92 fm), a program je završen dodjelom certifikata. Nakon Ankare, posjet Turskoj zaokružen je jednodnevnim posjetom Istanbulu.

Novinarsku grupu vodio je i organizirao tajnik TIKE Anes Hasanović, zahvaljujući kojemu smo Tursku doživjeli na najbolji mogući način, uz završno pitanje: Kada će biti nova edukacija? Puni znanja, dojmova, punih kofera i nekoliko kilograma teži, sretno smo se vratili u svoje lokalne redakcije. Teşekkürler!

 

 

No comments yet

Skip to content