MEDICINSKI POTVRĐENO

Društvo multiple skleroze Brodsko – posavske županije i Radio FM 92 ponosni su zbog partnerstva na još jednom projektu. Riječ je o projektu “Medicinski potvrđeno” koji financira Europska unija – NextGenerationEU, a odobren je putem poziva NPOO za Uspostavu provjere medijskih činjenica, te ga je raspisala Agencija za elektroničke medije. Nositelj projekta je Medicinski fakultet Osijek, a projekt je zamišljen kao suradnja medicinske znanosti, medija i pacijenata s ciljem uspostavljanja nove i na znanosti utemeljene procedure provjere informacija u novinskim redakcijama i poticanja kvalitetnog novinarstva. Radio FM92 u okviru projekta proizvest će i emitirati 12 radijskih emisija koji doprinose borbi protiv dezinformacija i osvještavanju javnosti o problemu dezinformacija o temi zdravlja i informacija. Gosti emisija bit će liječnici, koji su direktno uključeni u projekt, medijski stručnjaci, ali i pacijenti, a koji će pričati o problemu dezinformacija kada su u pitanju teme zdravlja, ali i opasnostima koja one nose, te nekim vlastitim iskustvima, kao i načinima borbe s ovim problemom koji će biti ponuđeni u okviru projekta “Medicinski potvrđeno”. Novinari I voditelji radio postaje Radio FM92 proći će edukaciju o prepoznavanju dezinformacija i načinu na koji mogu zaustaviti njihovo širenje u eter i javni prostor, posebice kada su u pitanju teme zdravlja i medicine. Također će među članovima udruge i pacijentima povezanim s našom udrugom biti provedena anketa o dezinformacijama na koje nailaze,a kako bi se dobio uvid u stanje na terenu i najčešće lažne vijesti i dezinformacija s kojima se susreću oboljeli od multiple skleroze, ali i ostali sugrađani.

 

NAZIV PROJEKTA: Medicinski potvrđeno Naziv poziva: Uspostava provjere medijskih činjenica NPOO C1.1.1. R6-I2 koji se financira putem Agencije za elektroničke medije iz sredstava Mehanizma za oporavka i otpornost Europske unije. Nositelj projekta: Medicinski fakultet Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Partneri: Društvo multiple skleroze Brodsko – posavske županije/Radio FM 92 Radio Slavonija, Slavonski Brod Društvo za zaštitu od dijabetesa, Osijeka Odobrena sredstva: 199.076,83 € Trajanje projekta: 24 mjeseca (31. 8. 2023. – 31. 8. 2025.) #medicinskipotvrđeno

Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Skip to content