EDUKACIJA MLADIH NOVINARA O EUROPSKOJ UNIJI

15 stu. 2023

Radio92FM sudjelovao je u programu “Edukacija mladih novinara o Europskoj uniji” u organizaciji Hrvatske izvještajne novinske agencije(HINA).

novinarka Ivana Dragičevićv foto HINA/Damir Senčar

Kroz tri dana radionice i predavanja polaznici su dobili jasniji uvid u načine funkcioniranja i rada tijela Europske unije kao i o izvještavanju iz iste. Poseban naglasak bio je na proces donošenja odluka i zakona te lokalizaciju europskih tema i njihovu prilagodba lokalnom i nacionalnom kontekstu.

Cilj je medijskim djelatnicima u početnoj fazi karijere pomoći u razumijevanju Europske unije i rada Europskog parlamenta i tako poticati jačanje neovisnog, profesionalnog i odgovornog novinarstva u području europskih pitanja. Polaznici će po završetku dobiti certifikat o stečenim vještinama.

Maja Ljubić Kurjak voditeljica ureda Europskog parlamenta u Zagrebu i jedna od predavačica na radionici istaknula je: “Europski zakoni su vrlo često jako kompleksni i zakučasti. Procedura donošenja zakona i sastava EU jako je kompleksna. Stoga je bitno osvijestiti ljudima putem medija da su to sve zakoni koji utječu na svakodnevicu i kvalitetu života građana i zbog toga je jako važno o njima pravovremeno i prije svega točno izvještavati.” 

foto HINA/ Daniel KASAP
Maja Ljubić Kutnjak. foto HINA/ Daniel KASAP
Ivana Dragičević foto HINA/ Damir SENČAR
Željko Korpar. foto HINA/ Daniel KASAP
Ivan Matić foto HINA/ Daniel KASAP

No comments yet

Skip to content