PSIHOLOZI NA USLUZI OBOLJELIMA od MS-a

25 ožu. 2021

MS NET –Mreža suradnje

PSIHOLOZI NA USLUZI OBOLJELIMA od MS-a

U sklopu projekta „MS NET – Mreža suradnje“ organizirana je druga kampanja projekta s ciljem podizanja svijesti o psiho-socijalnoj podršci za osobe s invaliditetom. Prva  grupna radionica održana je u Novoj Gradiški, a vodila ju je psihologinja Ljiljana Lukačević:

– Radionice su iznimno korisne jer zaista mislim da je oboljelima od MS potrebna psihološka podrška, od onog trenutka kada dobijete dijagnozu, do činjenice da se svakodnevnica mijenja. Stručne, psihološke smjernice su bitne kako bi i život, u suživotu s MS-om, bio što kvalitetniji – za oboljele, ali i članove obitelji.Važnost projektnih aktivnosti  posebno je istaknuta  u ovo, pandemijsko vrijeme isključenosti Potreba pravodobnog pružanja informacija, savjeta i psihosocijalne podrške je neizostavna.

Drugu radionicu, u Društvu multiple skleroze Brodsko-posavske županije u Slavonskom Brodu, održala je psihologinja Željka Rubil:

-Radionice, druženja puno znače članovima, oboljelima od MS-a, posebno sada kada su uvjeti ograničeni. Posljedice su tu, promjene su se dogodile, ali trebamo život organizirati na što bolj, kvalitetniji način – pronaći novu snagu i načine kako se prilagoditi. Razgovor sa stručnom, neutralnom osobom, puno znači.

Nositelj projekta „MS NET – Mreža suradnje“ je Društvo multiple skleroze Brodsko-posavske županije, a partneri su Savez društava multiple skleroze Hrvatske, DMS Osječko –baranjske županije, Društvo oboljelih od multiple skleroze Sisačko-moslavačke županije, DMS Virovitičko podravske županije. Vrijednost projekta je 1.494.090,31 kn (bespovratna sredstva 100%). Projektni cilj je omogućiti članovima partnerskih udruga i njihovim obiteljima unapređenje kvalitete života kroz pružanje novih poboljšanih socijalnih usluga.

Projekt MS NET – Mreža suradnje sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj emisije isključiva je odgovornost Društva multiple skleroze Brodsko-posavske županije.

 

No comments yet

Skip to content